O podobnej zapiekance z mięsem mielonympisałam już kiedyś, tym razem zamiast makaronu dodałam ziemniaki oraz zmieniłam nieco skład.Składniki:ziemniakimięso mielonesos pomidorowyser żółtymała cebulakilka ząbków czosnkuulubione przyprawyPrzygotowanie:należy obrać i podgotować pokrojone w plastry ziemniaki (będzie szybciej) w tzw. międzyczasie przygotować mięso: drobno pokroić cebulę i czosnek, na patelnię wlać odrobinę oliwy i podszklić cebulę z czosnkiem, dodać mięso i ulubione przyprawynastępnie dodać sos (tym razem użyłam gotowego w słoiku)zetrzeć ser żółtyPrawie koniec: w naczyniu do zapiekania układamy warstwy: ziemniaki, mięso z sosem, ser żółty i tak tyle razy na ile wystarczy Wam składników, pamiętając by ostatnią warstwą były ziemniaki posypane żółtym seremwstawiamy do nagrzanego (180 stopni) piekarnika na około 20-30 minut (czas jest tak krótki ponieważ zależy nam jedynie na podpieczeniu ziemniaków, które były prawie gotowe i zapieczeniu się smaków)KONIEC :)Poniżej zdjęcie (niestety słabej jakości, ostatnio mam problem ze sprzętem)SMACZNEGO!