Wykonanie
Poniżej przepis na babeczki z
łososiem.Niezbędne składniki:->
ciasto francuskie->
łosoś świeży bądź upieczony wcześniej->
suszone pomidory->
czarne oliwki->
żółty ser->
oreganoDanie wymyśliłam, kiedy to w lodówce znalazłam kawałek upieczonego dzień wcześniej
łososia.Oprócz
łososia w lodówce miałam m.in.
ciasto francuskie.. i tak to się zaczęło :)Co musisz zrobić? Zacznij od pokrojenia
oliwek i
suszonych pomidorów oraz starcia
sera na tarce z dużymi oczkami.Następnie wyjmij ciasto, pokrój w jednakowe kwadraty i na każdym układaj dostępne składniki: kawałek
łososia, kilka kawałków
oliwek,
suszone pomidory. Przypraw jak lubisz i posyp
startym serem. W związku z tym że mój
łosoś był już upieczony w różnych przyprawach dodałam jedynie trochę
oregano. Kawałki ciasta możesz zawinąć w koperty lub jak pierogi. Ja poukładałam w foremce do pieczenia babeczek, na kilka kawałków zostało ciasta i przykryłam, inne pozostawiłam odkryte.Gotowe babeczki wstaw do piekarnika na około 15-20 minut - tak by ciasto było przyrumienione na złoto.Smacznego!