Wykonanie
Ciasto francuskie możemy przygotowywać na tysiąc sposobów, wariancji jest mnóstwo.Nie ukrywam, że jestem miłośniczką
ciasta francuskiego:) Lubię z niego przygotowywać zarówno
ciastka jak i przekąski na imprezę. Jest to naprawdę dobry sposób na przyrządzenie czegoś pomysłowego, smacznego i co najważniejsze nie zajmuje to dużo czasu, a efekty mogą być zdumiewające.Tym razem
ciasto francuskie w wersji przekąski - krążki z
sosem pomidorowym,
szynką i
żółtym serem. Polecam!Składniki1 opakowanie
ciasta francuskiegosos pomidorowy - przepis tutaj8 plastrów
szynki konserwowej8 plastrów
żółtego seraszczypiorekCiasto francuskie rozkładamy na blacie kuchennym na papierze do pieczenia. Na górze (dłuższy bok) zostawiamy puste ciasto, które przed zwinięciem w rulon należy posmarować odrobiną
wody aby lepiej się zlepiło.Płat
ciasta francuskiego smarujemy przygotowanym
sosem pomidorowym, należy jednak pamiętać, aby nie przesadzić z ilością sosu. Na sos wykładamy
szynkę, a następnie
żółty ser. Całość posypujemy posiekanym
szczypiorkiem.Ciasto zwijamy w roladę. Kroimy ją następnie w 1 , 5 cm plastry i układamy na leżąco na papierze do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 190 stopni ok 20 minut.
