Wykonanie
Pomysł na obiad z wykorzystaniem kotletów
schabowych w innej wersji niż tradycyjnej.

Składniki:- 4 kotlety
schabowe,- 300g
pieczarek,- 4 plastry
żółtego sera,- buła
tarta do panierki,- 1
jajko,-
olej do głębokiego smażenia,-
sól,
pieprz do smaku.+ kilka wykałaczek.Kotlety
schabowe rozbić tłuczkiem, przyprawić
solą i
pieprzem, odstawić. W tym czasie przygotować
pieczarki, umyć i obrać.
Pieczarki pokroić w kostkę. Podsmażyć na niewielkiej ilości
oleju, przyprawić do smaku. Przecedzić przez sitko. Na wcześniej przyprawione kotlety ułożyć po plasterku
żółtego sera, łyżkę (lub więcej)
pieczarek. Zwinąć, można pomóc sobie wykałaczkami, żeby nic nam nie wypadło ze środka podczas smażenia. Tak przygotowane zawijańce obtoczyć w roztrzepanym
jajku, a następnie w
bułce tartej. Smażyć w gorącym głębokim
oleju.Smacznego,
Kasia ; )