Wykonanie
Lubicie kokos? Tym razem coś dla wielbicieli
kokosu.
Kokosowe kulki w
mlecznej czekoladzie, to takie mini batony Bounty. Są łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne, na pewno często będziecie wyciagać ręke po te małe
kokosowe czekoladki .
Składniki :- 200g
wiórków kokosowych,- 3 łyżki
cukru pudru,- 100ml
śmietany kremówki,- 60g
masła,- 100g
czekolady (lub więcej).
Wiórki kokosowe wsypać do miski, dodać
cukier puder i wymieszać.
Śmietanę kremówkę i
masło umieścić w garnku, podgrzewać do momentu aż mało się rozpuści, wylać na wiórki i wymieszać. Z powstałej masy uformować małe kulki (masę można włożyć na kilka minut do lodówki, aby łatwiej się formowało kulki). Kulki
kokosowe układać na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić w lodówce 1-2h.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej lub w mikrofali. Każdą kulkę po kolei zanurzać w
czekoladzie i odkładać na papier do pieczenia, włożyć do lodówki by
czekolada stwardniała.
Smacznego,
Kasia ; )