Wykonanie
Jest to chyba najprostsza wersja podania
krewetek i najszybsza, bo można zrobić je w 5 minut. Smakują doskonale jako przystawka lub danie główne(np. z chińskim
makaronem).

Skladniki:- 250g mrożonych
krewetek tygrysich,- 5 łyżek
ketchupu,- 5 łyżek salad cream (
sos majonezowy do sałatek),- mieszanka
sałat (małe opakowanie),-
masło (1 łyżka).
Krewetki rozmrozić, wrzucić na rozgrzaną patelnię z odrobiną
masła, smażyć krótko i od razu gdy się zaróżowią, zdjąć z ognia, ostudzić.
Sałatę umyć i odsączyć. ułożyć obficie na talerzu lub w salaterce. Przygotować sos z 5 łyżek
ketchupu i 5 łyżek sosu do sałatek (można użyć
majonezu). Wymieszać dokładnie.
Sałatę polać sosem (ilośc sosu zleży od nas). Na wierzch ułożyć
krewetki.Smacznego,
Kasia ; )