Wykonanie
Fasolkę można wykorzystać jako dodatek do obiadu lub po prostu zjeść samą na kolację. Niby nic, a jakie dobre i proste. Chyba nie ma osoby, która by nie lubiła tak przygotowanej
fasolki szparagowej.Składniki:

- 400g
fasolki szparagowej zielonej,- 2-3 łyżki
masła,- 5 łyżek
bułki tartej,-
sólFasolkę szparagową umyć i obciąć końcówki z obu stron. W garnku zagotować lekko osoloną
wodę. Do wrzącej
wody dodać
fasolkę szparagową i gotować do miękkości. W tym czasie, kiedy
fasolka się gotuję należy rozpuścić tłuszcz na patelni i dodać
bułkę tartą, smażyć do momentu aż się zarumieni. Po ugotowaniu odcedzić
fasolkę, polać przygotowną
bułką tartą.

Na koniec śmieszny stworek dla mojej córci, kiedy tylko go zobaczyła od razu mówiła: am, am. :)

Smacznego,
Kasia : )