Wykonanie
Zamarzyły mi się krucho-
drożdżowe paszteciki. Ale że studia lubią być czasem złośliwe i obfitują w 3 kolokwia w jeden weekend, a wolnego w pracy brak... realizacja mojego marzenia musi się przesunąć... Tymczasem zafundowałam sobie szybką namiastkę tych małych pyszności. A mianowicie paszteciki z..
francuskiego ciasta.Składniki-opakowanie
ciasta francuskiego-1
czerwona papryka-ok 160g hummusu (można wykonać samemu lub, tak jak ja, użyć gotowego. Do tego celu polecam hummus naturalny firmy Primavika, którego słoiczek idealnie pasuje na taką porcję)-
żółtko-ulubione
ziołaPrzygotowanie
Ciasto francuskie rozwinąć (mrożone wcześniej rozmrozić). Posmarować dość grubo hummusem. Posypać lekko ulubionymi
ziołami czy
przyprawami. Pokroić na prostokąty (ok 7x10cm).
Paprykę umyć, powycinać nasiona, pokroić w paseczki. Na każdy kawałek ciasta kłaść 1-2 paseczki
papryki, zawijać. Gotowe paszteciki ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, każdy posmarować roztrzepanym
żółtkiem i posypać
ziołami. Piec ok 15minut w 200 st.
Smacznego :-)