Faszerowane pieczarki to przystawka, która świetnie się sprawdza na różnego rodzaju przyjęciach ze względu na to, iż możemy je przygotować jeszcze przed przyjściem gości, a potem już tylko zapiec w piekarniku. My dzisiaj proponujemy Wam pieczarki faszerowane serem mozzarella i szczypiorkiem, boczkiem i przewiązane świeżym szczypiorkiem. Zapraszamy do wypróbowania!Składniki:-20 pieczarek-1 kostka mozzarelli-pęczek świeżego szczypiorku-5 plasterków boczku wędzonegoSposób przygotowania:1. Dokładnie myjemy wszystkie pieczarki i przy pomocy noża delikatnie wykrajemy nóżkę, pozostawiając sam kapelusz pieczarki.2. Kroimy mozzarellę w drobną kostkę i siekamy połowę szczypiorku. Mieszamy ze sobą szczypiorek i mozzarellę. Plastry boczku kroimy na kawałki średniej wielkości.3. Wypełniamy kapelusz pieczarkimozzarellą i kładziemy na to kawałki boczku.4. Wypełnione pieczarki przewiązujemy szczypiorkiem.5. Faszerowane pieczarki wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni. Pieczemy przez ok. 40 minut. Pieczarki mają być miękkie, a boczek chrupiący. Podajemy na ciepło.Smacznego!P.s. Przypominamy nasze przepisy na faszerowane warzywa:- faszerowanego bakłażana- faszerowane papryki