Wykonanie

czas 2 godzinyporcja : wystarczy na małe przyjęcieSkładniki:-
schab ze
śliwką:700g
schabu bez kości500g suszonych
śliwek100g
masłasól-
Pierś z kurczaka z
żurawiną:2 duże
piersi z kurczaka200g
żurawiny100g
masłasólPrzygotowanie:
Schab oczyszczamy ze wszystkich białych włókien i przebujamy
ostrym nożem przez środek, tak by nie przeciąć ścianek. Posypujemy go
solą z każdej strony i do środka na przemian wkładamy kilka
śliwek i kawałek
masła.Zszywamy
mięso tak, by
śliwki nie mogły z niego podczas pieczenia wypłynąć.Pieczemy przez 40 min w tęp 180*C , w aluminiowej folii , pod koniec pieczenia otwierając je by się zarumieniło.Obie piersi rozbijamy na płasko jak na kotlet, zakładając je na siebie tak by stworzyły jednolity prostokąt.Solimy je i smarujemy miękkim
masłem, posypujemy równomiernie
żurawiną i ciasno zwijamy.Pieczemy w foli aluminiowej, przez 30 min w tęp 180*C