Wykonanie
Uniwersalny krem do słodkich wypieków np. jako nadzienie do babeczek lub do
biszkoptów Szybki w przygotowaniu oraz praktyczny, składniki do jego przygotowanie zawsze są w domu. Zrobienie tego kremu nie zajmie więc niż 20 minut. Krem ten jest uniwersalny, można go dowolnie barwic tak jak ja to zrobiła, dodawać ulubione smaki, i w ten sposób otrzymamy za każdym razem inny krem. Mimo użycia
masła wcale nie jest ciężki, wręcz przeciwnie jest leciutki idealnie rozsmarowuje się na cieście, i rozpływa się w ustach.25 dag
masła roślinnego3
jajka5 łyżek
cukruDowolny aromat (opcjonalnie barwnik)
W kąpieli
wodnej ubijamy
jajka z
cukrem do momentu aż
potroi swoją objętości i mas będzie bardzo puszysta, (gotową masę jajeczną można przelać do osobnej miski na 5 minuta aby odrobinę przestygła).
Masło ucieramy na puch, następnie cały czas miksując dodajemy po łyżce przestygniętą masę jajeczną i miksujemy do czasu uzyskania kremu.