Wykonanie

Zawsze, gdy przychodzą do nas goście na wspólne świętowanie imienin, urodzin, czy innych ważnych dla nas dni, staram się przygotować deser, którego jeszcze nie próbowali.W ten sposób nie tylko dzielę się z nimi oryginalnymi
smakami, ale również poznaje ich gusta i tym prostym gestem zabieram ich w moją kulinarną przygodę.Dziś również do Waszej dyspozycji pozostawiam wspaniały deser - domowe ptasie mleczko z
galaretką.

SKŁADNIKI:2
galaretki pomarańczowe1
galaretka truskawkowaczekolada1 litr
kefiru naturalnego
Galaretkę truskawkową wykonać według instrukcji na opakowaniu, przelać do pojemników o wysokości około 2 cm i pozostawić do stężenia. 2
galaretki pomarańczowe rozpuścić w wodzie potrzebnej dla wykonania jednej
galaretki i odstawić do przestygnięcia.
Kefir wlać do wysokiej miski i ubić mikserem na pianę i cały czas mieszając dodać jeszcze ciepłą
galaretkę. Napełnić masą pucharki i pozostawić do stężenia na około 3 godziny. Następnie za pomocą foremek wyciąć w
galaretce truskawkowej serduszka i ułożyć na ptasim mleczku. Posypać startą
czekoladą.