Wykonanie
W ostatni weekend razem z Tatą pastwiliśmy się w kuchni n ad
dziczyzną.
Polędwica z dzika, po wyjęciu z piekarnika, okazała się lekko niedopieczona. W lodówce mieliśmy do wykorzystania
kapustę kiszoną i z aimprowizowaliśmy. Wyszło całkiem nieźle!
Mięso okazało się być kruche i soczyste.*Ciekawe danie jednogarnkowe, które możemy przygotować na świąteczne spotkanie z rodziną czy znajomymi.

Do przygotowania dania potrzebujemy:- ok 1 kg
polędwicy wieprzowej (ja wykorzystałam
polędwicę z dzika)- 1 kg
kapusty kiszonej- 1
cebulęNa rozgrzanym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w kostkę
cebulę. Gdy będzie szklista dodać
mięso pokrojone w kawałki (plastry), podsmażyć i przyprawić odrobiną
pieprzu. Wrzucić
kapustę, dolać pół szklanki
wody i gotować do miękkości ok 40 minut.