Wykonanie
Miało nie być wstępu, bo mam dzisiaj istny sajgon w biurze, ale dla Was
mogę odłożyć kilka wypisów na bok i skrobnąć kilka zdań;) Jak już wspomniałam w
poście o pesto, na firmową imprezę przygotowałam przekąskę z jego użyciem, te oto roladki, które ku mojej uciesze okazały się prawdziwym
hitem. Miło mi było słuchać opinii moich współpracowników, że "pycha, rewelacja,
będę takie robiła mężowi":))) Czerwieniłam się naprawdę długo;) Jeśli szykujecie jakieś spotkanie w najbliższym czasie, to naprawdę POLECAM ten przepis na przekąskę. Jedno naczynie, jeden blender i w kilka dosłownie minut macie fantastyczny poczęstunek dla swoich gości. Życzę Wam teraz smacznego i wracam do Repertorium;)



Składniki:pszenne tortillepesto laskowe
dojrzewająca szynka (3-4 plastry na placek)
rucolaPrzygotowanie:Placki podgrzejcie na suchej patelni przez kilka sekund aby nieco zmiękły. Posmarujcie każdy placek pesto, połóżcie na nim plastry
szynki a na
szynkę po sporej garści
rucoli.
Zwińcie całość dość ściśle aby roladki się nie rozpadały i pokrójcie na kawałki dowolnej wielkości. Łatwe? A jakie pyszne!
