Wykonanie
![](/Data/Images/gotujebochce.blogspot.com\2013_slash_02_slash_sok-z-granatu/l/-1360821239.JPG)
Czas wrócić na ziemię. Po kilkunastu dniach w Indiach powrót do szarej rzeczywistości.Przed rozpoczęciem pisania relacji i foto relacji z wyprawy wrzucam pomysł na pyszny sok z
granatu, który jest bardzo popularny zarówno w Indiach jak i Katarze, gdzie miałem przyjemność ostatnio przebywać.Teraz cena tego
owocu w sklepach jest korzystna więc warto przygotować sobie bardzo zdrowy soczek.
![](/Data/Images/gotujebochce.blogspot.com\2013_slash_02_slash_sok-z-granatu/l/1885617704.JPG)
Składniki :
Owoc granatuŁyżeczka
cukruPół szklanki
wody mineralnejPrzygotowanie :1.
Granat kroimy na małe cząstki i wydobywany soczyste nasiona.2. Nasiona przekładamy do naczynia i dość długo traktujemy je blenderem.
![](/Data/Images/gotujebochce.blogspot.com\2013_slash_02_slash_sok-z-granatu/l/2117445358.JPG)
3. Kiedy będziemy
mieć już w miarę rozdrobnione nasiona, całość przelewamy przez drobny durszlak, aby odcedzić sok od reszty pestek.4. Dodajemy pół szklanki
wody i łyżeczkę
cukru.5. Całość dokładnie jeszcze mieszamy i możemy dodać kostki
lodu. Schłodzony smakuje najlepiej.S M A C Z N E G O ! ! !