ßßß
200 g gorzkiej czekolady3 łyżki serka mascarponepół szklanki owoców leśnych ( ja użyłam mrożonych)cukier do smaku ( u mnie 2 płaskie łyżki)silikonowa foremka ( np taka jak do kostek lodu)Czekoladę, kroimy na kawałki i roztapiamy nad parą wodną. Pamiętajcie że miska w której roztapiamy czekoladę, nie może dotykać gotującej się wody. Czekoladę roztapiamy mieszając.Kiedy czekolada się rozpuści, pędzelkiem ( ja używam zwykłego jak do malowania farbami) dokładnie pokrywamy dno i boki foremek.Zostawiamy do zastygnięcia. czynność tę powtarzamy, w zależności od wprawy dwu lub trzy krotnie , za każdym razem czekając ,aż poprzednia warstwa zastygnie.
Owoce zasypujemy cukrem i w garnuszku zagotowujemy na ok 2 minuty, następnie rozgniatamy widelcem , tak aby gdzie nie gdzie pozostały całe owoce. Nadmiar płynu odlewamy, a powstałą "pulpę: mieszamy z serkiem. tak przygotowanym nadzieniem wypełniamy czekoladki zostawiając wolne miejsce na górze. Pozostałą czekoladą zalewamy wierzch czekoladek, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Przed wyciąganiem czekoladek z foremki lekko ją ostukujemy i delikatnie rozciągamy foremkę na boki.