400 ml przegotowanej wody0,5 litra spirytusu5 pomarańczy na sok3 pomarańcze na skórkę50 dag cukruświeże listki melisyPomarańcze sparzyć obrać skórkę i drobno pokroić, włożyć do słoja, zalać spirytusem. Odstawić na 5 dni. Po tym czasie przecedzić przez gazę. Świeże, pomarańcze umyć, sparzyć i zetrzeć z nich skórkę na drobnej tarce. Z pomarańcz wycisnąć sok. Wodę ze startą skórką i cukrem zagotować pod sam koniec dodać listki melisy i wystudzić. Syrop połączyć z przecedzonym spirytusem i sokiem z pomarańcz. Odstawić na 48 godzin. Następnie przelać przez filtr do kawy do butelek i odstawić na 3 miesiące w ciemne miejsce.* po przelaniu do buteleczek możecie do każdej wrzucić po kawałku skórki pomaranczowej i listek melisy