Wykonanie

Składniki:3 szklanki
mąki pszennej1 szklanka
śmietany 18%250 g
masłacukier waniliowy (opcjonalnie)Ponadto:
dżem,
czekolada itp.
cukier puderWykonanie:Zimną
masło pokroić w kostkę, dodać do reszty składników na ciasto i posiekać razem. Następnie zagnieść ciasto i uformować kulkę. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na ok 1 godzinę. Ciasto podzielić na cztery części. Każdą część rozwałkować na kształt koła. Pokroić na trójkąty, można użyć do tego noża do pizzy. Na każdy trójkąt położyć małą łyżeczkę konfitury/czekolady i zawinąć na kształt rogalika - od grubszej do cieńszej części. Rogaliki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, Piec przez 20 min. w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C. Po wyjęciu, gdy rogaliki przestygną posypać
cukrem pudrem.Smacznego!


Jeśli przygotowałeś danie z wykorzystaniem moich przepisów to zdjęcie prześlij na maila
[email protected] . Umieszczę je na blogu pod przepisem.