Wykonanie
Witajcie!Dzisiaj kolejna potrawa z mojej swiatecznej listy - pyszny
schab ze
sliwka. Nie ma co sie rozwodzic nad opisem, bo smak
mowi sam za siebie. Pycha! Tak przygotowany
schab nadaje sie zarowno na obiad, jak i jako
wedlina na kanapki.Skladniki:*1,5kg
schabu (najlepiej takiego bez kosci),* ok. 400g suszonych
sliwek,*
oliwa z oliwek,*
majeranek (ilosc w zaleznosci od upodobania, ok. 2 lyzki),*sol,
pieprz.
Schab oczyscic z
blon. W srodku wydrazyc dziure dlugim nozem i w powstaly otwor upchac
sliwki.Przygotowac marynate z
oliwy i przypraw. Nasmarowac
mieso i tak przygotowane odstawic na noc do lodowki.
Schab piec w rekawie do pieczenia w temp. 180 stopni ok. 1,5 godziny.Smacznego!