Wykonanie
Z okazji cyklicznej imprezy zwanej Weganogarnia, zrobiliśmy Ogarniętą
sałatkę . Weganogarnia to cykliczna kuchnia społeczna organizowana przez Polskie Stowarzyszenie Wegańskie . Na ich fanpejdżu możecie się dowiedzieć o kolejnych odsłonach tej imprezy i innych wegańskich wydarzeniach mających miejsce w
Krakowie.Składniki:3
papryki (żółta, czerwona, zielona)1/2 zielonego
ogórka (tego długiego szklarniowego)puszka
kukurydzy konserwowejkawałek
sera Violife (wg uznania)mazionezWykonanie:Warzywa kroimy w drobną kosteczkę, dosypujemy
kukurydzę,
ser żółty ścieramy na grubych oczkach.
Wszystko mieszamy z mazionezem.
Sałatka smakowała i zdobyła uznanie uczestników wydarzenia. Za
sałatkową inspirację dziękujemy naszej koleżance Żabie :*Smacznego!