Wykonanie
Mrożona
kawa bananowa ;-)!Pyszota!Nie wiem jak Wy ale ja jestem prawdziwym maniakiem
kawy, uwielbiam ją w każdej postaci, a od kiedy zakupiłam jakiś czas temu ekspres ciśnieniowy to stałam się wierną fanką
kawy parzonej. Wcześniej zdecydowanie częściej wybierałam
kawę rozpuszczalną. Niestety nie wiedziałam co
tracę. Teraz
mogę się smakować w prawdziwym aromacie
kawy. Polecam Wam i ten krok, a na pewno nigdy go nie pożałujecie;-).Żeby nie było nudno,
kawę podaję na wszystkie możliwe sposoby ;-). Dzisiaj zapraszam Was na mrożoną
kawę bananową w wersji trójwarstwowego latte.
SKŁADNIKI:- schłodzone
mleko 3,2%- 2 gałki
lodów bananowych-
espresso- 2 kostki
loduLody bananowe wyjmuję z zamrażalki i
daję im chwilę aby troszkę się rozpuściły. Miksuje je w kubeczku za pomocą blendera, aby miały postać koktajlu.Na dno szklanki wlewam
mleko, dodaje
lód, następnie delikatnie wlewam
lody bananowe.Po łyżce wlewam gorące
espresso.Powstaną trzy warstwy
kawy.
Przed wypiciem zamieszaj łyżeczką.Smacznego ;-)))
Zapraszam na Facebooka i Instagrama Smyk_W_Kuchni!Do Zobaczenia!