ßßß
Pyszna i zdrowa przekąska, która śmiało może zastąpić niezdrowe chipsy :)Ale uwaga na zęby, groszki są bardzo twarde!Składniki na 1 szkl. groszków:puszka cieciorki*2 łyżki oleju rzepakowego2-3 łyżeczki ulubionych przyprawCieciorkę odsączyć z wody i osuszyć lekko ręcznikiem papierowym, przełożyć do miski, wlać olej i dokładnie wymieszać. Ciągle mieszając, partiami dodawać przyprawy tak, aby wszystkie ziarna były obtoczone. Cieciorkę wyłożyć na dużą blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do temp. 170 st.C przez ok. 45 minut.Jeśli nie chcemy otrzymać zbyt twardych groszków trzeba skrócić czas pieczenia. Podczas pieczenia można spróbować i skontrolować twardość groszków, jeśli ich twardość i smak nam odpowiada, można przerwać pieczenie.*można użyć zwykłej cieciorki uprzednio mocząc ją w wodzie przez noc.