Wykonanie

Pyszna i zdrowa przekąska, która śmiało może zastąpić niezdrowe
chipsy :)Ale uwaga na zęby,
groszki są bardzo twarde!Składniki na 1 szkl.
groszków:puszka
cieciorki*2 łyżki
oleju rzepakowego2-3 łyżeczki ulubionych przypraw
Cieciorkę odsączyć z
wody i osuszyć lekko ręcznikiem papierowym, przełożyć do miski, wlać
olej i dokładnie wymieszać. Ciągle mieszając, partiami dodawać
przyprawy tak, aby wszystkie ziarna były obtoczone.
Cieciorkę wyłożyć na dużą blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do temp. 170 st.C przez ok. 45 minut.Jeśli nie chcemy otrzymać zbyt twardych
groszków trzeba skrócić czas pieczenia. Podczas pieczenia można spróbować i skontrolować twardość
groszków, jeśli ich twardość i smak nam odpowiada, można przerwać pieczenie.*można użyć zwykłej
cieciorki uprzednio mocząc ją w wodzie przez noc.