ßßß Cookit - przepis na eton mess porzeczkowy

eton mess porzeczkowy

nazwa

Wykonanie

Deser ten - niezwykle prosty, zawierający wszystko co lubię - tym razem w sezonowej wersji porzeczkowej. Już zrywając ten kwaskowaty owoc wiedziałam, że takie połączenie zda egzamin, I nie myliłam się :)
Składniki:
* 200 ml śmietany kremówki
* łyżka cukru pudru
* szklanka czerwonej porzeczki
* 2 łyżeczki cukru
* kilka bez
Porzeczki odrywamy od gałązek, myjemy, lekko rozgniatamy i posypujemy cukrem. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. W pucharkach układamy na zmianę pokruszone bezy, śmietanę i porzeczki.
Smacznego!
A.
Dodaję do akcji:
Źródło:http://poskromic-kuchennego-potwora.blogspot.com/2013/08/eton-mess-porzeczkowy.html