Wykonanie
Chrupiące koszyczki z
ciasta francuskiego wypełnione pysznym nadzieniem z
wędliny,
sera camembert,
oliwek i
pomidorków posypane
żółtym serem to znakomita przekąski na domowe przyjęcia, szybkie w przygotowaniu przystawki, świetny pomysł na kolację.
składniki na 15 sztuk1 opakowanie
ciasta francuskiego20 dag
wędliny w plastrach120 g
sera camembert15-20 sztuk czarnych
oliwek15 sztuk
pomidorków koktajlowych20 dag
sera żółtegoprzepisPlastry
wędliny kroimy w kostkę,
ser camembert na mniejsze kawałeczki a
oliwki w plasterki,
pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki.Na końcu
ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy i wycinamy z niego 15 jednakowych kwadratów.Wycięte kwadraty ciasta umieszczamy w formie na muffiny posmarowanej
olejem, tworząc koszyczki a następnie w każdym koszyczku warstwowo układamy poszczególne składniki : pokrojoną
wędlinę,
ser camembert,
oliwki oraz
pomidorki koktajlowe, wierzch posypujemy
startym serem.Koszyczki pieczemy koło 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st.C.