Wykonanie
            Kiedy je robiłam mój mąż stwierdził że za dużo jak dla nas i że kto to niby zje i że na pewno się zepsują, a tu nie wiadomo kiedy zniknęły, aż miło było patrzeć jak ich zostaje coraz mniej, ledwo zrobiłam zdjęcie. Polecam każdemu, idealnie nadają się jako dodatek do 
mięska z grilla.Składniki:3 kg 
ogórków gruntowych2 duże łyżki 
przyprawy do 
ogórków2 ząbki 
czosnku3 litry niegazowanej 
wody mineralnej3 łyżki 
soliOgórki wkładamy do naczynia ( u mnie plastikowa miska), dorzucamy do nich 
przyprawę do 
ogórków oraz obrane ząbki 
czosnku. Wszystko zalewamy 
wodą wymieszaną z 
solą, a następnie przykrywamy talerzem i odstawiamy na kilka dni.

Ogóreczki z 
przyprawą do 
ogórków..................................................

I zalane 
wodą.......................................................................

A teraz przykryte talerzem................................................................
Ogórki najlepiej smakują po 3-4 dniach. Smacznego !!!
 Ogórki
Ogórki małosolne.............................................................................