Wykonanie
Kiedy je robiłam mój mąż stwierdził że za dużo jak dla nas i że kto to niby zje i że na pewno się zepsują, a tu nie wiadomo kiedy zniknęły, aż miło było patrzeć jak ich zostaje coraz mniej, ledwo zrobiłam zdjęcie. Polecam każdemu, idealnie nadają się jako dodatek do
mięska z grilla.Składniki:3 kg
ogórków gruntowych2 duże łyżki
przyprawy do
ogórków2 ząbki
czosnku3 litry niegazowanej
wody mineralnej3 łyżki
soliOgórki wkładamy do naczynia ( u mnie plastikowa miska), dorzucamy do nich
przyprawę do
ogórków oraz obrane ząbki
czosnku. Wszystko zalewamy
wodą wymieszaną z
solą, a następnie przykrywamy talerzem i odstawiamy na kilka dni.
Ogóreczki z
przyprawą do
ogórków..................................................
I zalane
wodą.......................................................................
A teraz przykryte talerzem................................................................
Ogórki najlepiej smakują po 3-4 dniach. Smacznego !!!
Ogórki małosolne.............................................................................