Wykonanie
Ekspresowy obiad, kolacja, śniadanie lunch czy jakkolwiek sobie umyślimy. Bardzo syta. Chlebek długości około 17 cm spokojnie starcza na jedną osobę. Prosto, smacznie, szybko. Przepis Nigelli Lawson z książki " Nigella ekspresowo "

Składniki : ( składniki na jedną porcję )1 gotowy chlebek naan2 łyżeczki pulpy pomidorowej z puszki lub innego
sosu pomidorowego ( dałam 2 łyżki )70 g mieszanki
marynowanych grzybków, odcedzonych ( użyłam
pieczarek z zalewy
solnej )75 g
sera fontina - jest to
owczy ser ( ja dałam edama )3 gałązki
tymiankuPiekarnik nastawiamy na 220° C. W tym czasie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy chlebek naan. Wierzch smarujemy pulpą
pomidorową, na to układamy
grzybki, posypujemy
startym serem i listkami
tymianku ( bez łodyżek ).Pieczemy 5 minut lub do momentu aż
ser dobrze się stopi.

Smacznego :)