ßßß Cookit - przepis na Wiśnie w soku własnym

Wiśnie w soku własnym

nazwa

Składniki

Wykonanie

« Szkarłatne cętkowane ciasto ...
Ciasto z wiśniami na kefirze »
Czereśnie już były dziś proponuję wiśnie w soku własnym :)
Składniki :
wydrylowane wiśnie
cukier
Wiśnie nakładamy do wcześniej umytych i wyparzonych słoików. Zasypujemy cukrem. Na słoiczek o pojemności 250 ml 2-3 łyżki cukru. Szczelnie zakręcamy, odstawiamy do dnia następnego aż puszczą nieco soku. Na drugi dzień pasteryzujemy ok. 5-7 minut.
Smacznego :)
poniedziałek, 18 lipca 2011, kuchennefascynacje
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://kuchennefascynacje.blox.pl/2011/07/Wisnie-w-soku-wlasnym.html