Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Szynki cielęceŻeberka zlotowe »
Polędwica suszona na słodko
Z lewej na słono z prawej na słodko. Razem robione.Składniki:-
polędwice wieprzowe,-
cukier,- gotowa
przyprawa do kebabu-gyros bez glutaminianu
sodu E621,Z
polędwicy zdejmujemy mizdrę oraz odkrajamy warkocz.
Obsypujemy na grubo
cukrem.
Kładziemy na tackę i wstawiamy na 3-5 dni do lodówki. Zlewamy codziennie powstały sok.Po wyjęciu z lodówki obtaczamy w ziołach.
Następnie owijamy w pieluchę, zawiązujemy i wieszamy na 5 dni w przewiewnym miejscu.
Codziennie sprawdzamy jej stan. Można rozwinąć lub na nosek.Po tym czasie można na szybko konsumować lub włożyć do lodówki i poczekać jeszcze z tydzień będzie lepsza.Dzięki
przyprawie do kebabu i cukrowi ma nietypowy smak. Osobiście wolę na
soli.Smacznegoczwartek, 01 września 2011, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter