ßßß
Z lewej na słono z prawej na słodko. Razem robione.Składniki:- polędwice wieprzowe,- cukier,- gotowa przyprawa do kebabu-gyros bez glutaminianu sodu E621,Z polędwicy zdejmujemy mizdrę oraz odkrajamy warkocz.
Obsypujemy na grubo cukrem.
Kładziemy na tackę i wstawiamy na 3-5 dni do lodówki. Zlewamy codziennie powstały sok.Po wyjęciu z lodówki obtaczamy w ziołach.
Następnie owijamy w pieluchę, zawiązujemy i wieszamy na 5 dni w przewiewnym miejscu.
Codziennie sprawdzamy jej stan. Można rozwinąć lub na nosek.Po tym czasie można na szybko konsumować lub włożyć do lodówki i poczekać jeszcze z tydzień będzie lepsza.Dzięki przyprawie do kebabu i cukrowi ma nietypowy smak. Osobiście wolę na soli.Smacznegoczwartek, 01 września 2011, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter