ßßß
Składniki:- ozory wieprzowe- uszy wieprzowe- peklosó i sólOzory sparzyć i obrać ze skóry. Zapeklować 24h na sucho 17g peklosoli na 1kg mięsa.Uszy zasolić.Wędzić ciepłym dymem o temp do ok 50 stopni przez ok. 8h do uzyskania właściwego koloru.Następnie parzyć w wodzie o temp. 75stopni do osiągnięcia wewnątrz temp ok. 70 stopni.Wędzone uszy świetnie nadają się do przygotowania zupy typu kapuśniak lub czernina (juśnik foto poniżej).
Smacznegośroda, 06 stycznia 2010, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter