Wykonanie
Klasyczny krem
śmietanowy z
białą czekoladą i
poziomkami. Niezwykle prosty w przygotowaniu, delikatny, aksamitny i przepyszny... bo jaki deser z dodatkiem poziomek mógłby takim nie być.Kremowy Deser z
Białą Czekoladą i
Poziomkami - Składniki: (ok. 6 porcji)150 g poziomek + ok. 50 g na dekoracje450 ml
śmietanki 30% + 150 ml na dekorację150 g
białej czekolady + ok. 30 g na dekoracje
450 ml
śmietanki podgrzewamy, a następnie dodajemy połamaną
czekoladę i mieszamy do rozpuszczenia (nie doprowadzamy do wrzenia). Całkowicie studzimy i umieszczamy w lodówce na minimum 6 godzin, a najlepiej całą noc.Po tym czasie ubijamy
śmietankę, dodajemy
poziomki i chwilę miksujemy do otrzymania gładkiej masy.Krem przekładamy do pucharków.Pozostałą
śmietankę (schłodzoną) ubijamy i wykładamy na wierzch deserów. Posypujemy grubo startą
białą czekoladą i
poziomkami.