Wykonanie
Dzisiejsza propozycja to bardzo proste danie. Przygotowanie nie wymaga dużo czasu ani specjalnych umiejętności kulinarnych. Najlepiej smakuje z pieczonymi
ziemniakami i surówkami.

Ilość porcji – 4Czas wykonania – 40 min.Stopień trudności – bardzo łatwySkładniki:500 g
filetu z piersi indyka4 łyżki
startego sera4 łyżeczki
żurawiny ze słoiczka1 łyżka klarowanego
masłasólpieprzSposób wykonania:filet płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w plastry,
mięso oprószamy
solą i
pieprzem a następnie smażymy na
maśle z obu stron na złoty kolor,usmażone piersi z
indyka przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzchu smarujemy
żurawiną i posypujemy
serem,całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 ˚C i zapiekamy aż
ser się rozpuści,danie serwujemy gorące.