ßßß
... deser znikł równie szybko jak się pojawiłSkładniki:1/2 szklanki mleka14-15 łyżeczek kaszy manny błyskawicznejokoło 40 g gorzkiej czekolady (minimum 70%)1 średni banansok wyciśnięty z 1 cytrynykilka wydrylowanych czereśniPrzygotowanie:Do garnka z grubym dnem (u mnie garnek do mleka) wlewamy szklankę mleka. Gdy mleko zacznie się gotować wkładamy połamaną czekoladę i ciągle mieszamy, aż do połączenia składników. Następnie powoli łyżeczka po łyżeczce dodajemy kaszy manny, ciągle mieszając. Gotujemy na małym płomieniu około 5 minut do zgęstnienia czekoladowego deseru. Ściągamy z gazu i po lekkim przestudzeniu przekładamy do szklaneczek lub pucharków.Na czekoladową warstwę wylewamy ostrożnie cytrynową chmurkę.Przygotowanie cytrynowej warstwy: Do misy blendera wkładamy pokrojonego banana i wlewamy świeżo wyciśnięty sok z cytryny (około 2 łyżki). Miksujemy do uzyskania puszystej pianki.Na koniec w każdym pucharku umieszczamy delikatnie słodkie czereśnie.Smacznego