Wykonanie
Jeśli macie trudności z uzyskaniem
masła orzechowego o idealnej konsystencji, a znika Wam ono w przeciągu kilku dni - oto opcja dla Was. Dodatek
mleka sprawia, że ten krem ma niesamowitą konsystencję, a według mnie ani trochę nie
traci na smaku! Jedyny minus - trzeba zjeść w ciągu tygodnia, ale uwierzcie mi, to nie jest żaden problem ;)

SKŁADNIKI:250 g
słonecznika (łuskanego)około 1/3 szklanki
mleka roślinnego2 łyżki
cukruWYKONANIE:
Słonecznik prażymy na patelni na jasnobrązowy kolor, a następnie go studzimy.Blendujemy na
masło orzechowe (może
mieć taką bardziej stałą konsystencję, jeśli nie chcemy katować blendera ;)), a następnie dodajemy
cukier i
mleko i ponownie blendujemy aż do uzyskania gładkiego kremu. Przechowujemy w lodówce do 7 dni (ze względu na zawartość
mleka).