ßßß
Mam ochotę zakończyć karnawał bardzo słodkim akcentem.......faworki z bitą śmietaną i czekoladą.To chyba nie jest przesadne połączenie biorąc pod uwagę fakt, że faworki są pieczonew piekarniku /tylko z wierzchu posmarowane oliwą w czasie pieczenia/.Na dodatek wydawały mi się takie smutne i szare.....i byle jakie.Faworki można przygotować w/g TEGO przepisu ,a reszta to już tylko słodka zabawa....
Smutne, bez wyrazu ciastka zmieniają się w eleganckie, wytworne ciacha , a to tylko dzięki przełożeniu ich puszystą ,słodziutką i tłuściutką śmietanką. Częstuje się ten, kto ma ochotę........
Pieczone faworki wyśmienicie smakują z dodatkiem gorzkiej czekolady. Wystarczy część zamoczyć w roztopionej czekoladzie i pozostawić do wystygnięcia. Dzięki niej ciastka zmieniły swój wygląd , smak i ...... wartość kaloryczną.

