Wykonanie
Mam ochotę zakończyć karnawał bardzo słodkim akcentem.......
faworki z
bitą śmietaną i
czekoladą.To chyba nie jest przesadne połączenie biorąc pod uwagę fakt, że
faworki są pieczonew piekarniku /tylko z wierzchu posmarowane
oliwą w czasie pieczenia/.Na dodatek wydawały mi się takie smutne i szare.....i byle jakie.
Faworki można przygotować w/g TEGO przepisu ,a reszta to już tylko słodka zabawa....
Smutne, bez wyrazu
ciastka zmieniają się w eleganckie, wytworne ciacha , a to tylko dzięki przełożeniu ich puszystą ,słodziutką i tłuściutką
śmietanką. Częstuje się ten, kto ma ochotę........
Pieczone
faworki wyśmienicie smakują z dodatkiem
gorzkiej czekolady. Wystarczy część zamoczyć w roztopionej
czekoladzie i pozostawić do wystygnięcia. Dzięki niej
ciastka zmieniły swój wygląd , smak i ...... wartość kaloryczną.