ßßß
Kolejny przepis na szybką słodką przekąskę. Niewątpliwą zaletą takich andrutów jest to, że są bardzo podzielne i ładnie się kroją. Niestety mają też wadę- znikają bardzo szybko bo nie sposób poprzestać na jednym kawałku.Składniki:4 grube wafle2 szklanki mleka w proszku200 g masła1 szklanka cukru1/2 szklanki mleka1 duża łyżka kakao1 łyżeczka sypkiej kawy mielonejMasło, mleko i cukier zagotować w rondelku. Zdjąć z ognia i wsypać mleko w proszku najlepiej przez sitko, żeby nie było grudek. Podzielić masę na trzy części. Do jednej dodać kakao, do drugiej kawę a trzecią pozostawić bez dodatku. Odczekać aż masy przestygną i przekładać wafle w dowolnej kolejności. Owinąć mocno folią spożywczą i obciążyć czymś ciężkim, np. książką. Wafle odstawić do stężenia, najlepiej do lodówki.