Wykonanie
Kolejny przepis na szybką słodką przekąskę. Niewątpliwą zaletą takich
andrutów jest to, że są bardzo podzielne i ładnie się kroją. Niestety mają też wadę- znikają bardzo szybko bo nie sposób poprzestać na jednym kawałku.Składniki:4 grube
wafle2 szklanki
mleka w proszku200 g
masła1 szklanka
cukru1/2 szklanki
mleka1 duża łyżka
kakao1 łyżeczka sypkiej
kawy mielonej
Masło,
mleko i
cukier zagotować w rondelku. Zdjąć z ognia i wsypać
mleko w proszku najlepiej przez sitko, żeby nie było grudek. Podzielić masę na trzy części. Do jednej dodać
kakao, do drugiej
kawę a trzecią pozostawić bez dodatku. Odczekać aż masy przestygną i przekładać
wafle w dowolnej kolejności. Owinąć mocno folią spożywczą i obciążyć czymś ciężkim, np. książką.
Wafle odstawić do stężenia, najlepiej do lodówki.