Wykonanie

Ten, kto czyta mnie dłużej niż miesiąc pewnie wie, że fascynuję się czasopismami "dla kobiet" i podobnymi portalami w Internetach.Ostatni numer Cosmopolitan przyniósł mi prawdziwe zaskoczenie. Nie, nie zaskoczenie! Natchnienie! Przeczytałam dokładnie i już wszystko wiem. Dzięki temu mój związek będzie idealny, bo jestem pewna czego chce ode mnie mój męnszczyzna i wiem, czego powinnam oczekiwać od niego!A teraz krótka prezentacja. Przyznajcie sami: genialna!Kobieto! Teraz już wiesz. Więc, w przerwie pomiędzy prasowaniem koszul, zbieraniem brudnych skarpet i udzielaniem genialnych rad... możesz zrobić
sos karmelowy. Buźka!Przepis na 300ml:1 puszka
niesłodzonego mleka skondensowanego (ok. 400ml)70g
cukru pudru2 łyżki
wodyW szerokim garnku o grubym dnie rozpuścić
cukier z
wodą. Nie mieszać, a kiedy zacznie się robić brązowy — wlać
mleko. Gotować przez 20 minut, albo do uzyskania idealnej dla Ciebie konsystencji (pamiętaj, że
mleko gęstnieje trochę, kiedy ostygnie).Proste i smaczne. Doskonałe do naleśników, gofrów, placków, tart, ciast... złapiecie na ten sos każdego faceta (i nie rozbijecie waszego portfela) :)