Wykonanie
Uwielbiam akcje wspólnego gotowania z MartynCią ! Zawsze ciekawe pomysły na motyw przewodni i świetna zabawa. Od dawna eksperymentuję w kuchni z
kiwi. Zazwyczaj były to koktajle wieloowocowe, ale dziś przyszedł mi na myśl pewien deser. Akcja miała dotyczyć
kiwi, ale wyłącznie w postaci deseru, który nie będzie
ciastem. Mąż ciągle na diecie, więc chciałam zrobić deser, który On też będzie jadł. Trochę pokombinowałam, przy okazji wykorzystałam część
owoców od Mamy... i powstał świetny deser! Sami zobaczcie...

Składniki na 3 desery (pojemność jednego ok. 150 ml):- 4
kiwi,- 1 mały
jogurt truskawkowy (doskonale smakowałby także
serek homogenizowany - ja niestety nie miałam),- 1 małe
jabłko,- 4
śliwki.Do każdego pucharka nakładamy 2 łyżki
jogurtu. Na nim układamy
śliwki (umyte, pozbawione pestek, pokrojone na malutką kosteczkę) oraz
jabłka (umyte, obrane, pokrojone w malutką kosteczkę). Na wierzch wylewamy mus z
kiwi (zblendowane
kiwi - gdy jest bardzo kwaśne można trochę posłodzić). Gotowe! Smacznego!

Wpis dodaję do akcji Kuchnia 24/7. Jest to przykład na moje drugie śniadanie . Zazwyczaj posiłki jadam o stałych porach, o ile oczywiście jest to możliwe. Drugie śniadanie przypada na godzinę 10-11 i zawsze jest to coś pożywnego, złożonego najczęściej z
owoców i
jogurtu.