Wykonanie
Z całą pewnością u Was dawno po śniadaniu, ale nic straconego! Zaskoczcie Ukochaną Osobę na kolację! Myślę, że taka mała niespodzianka będzie też dobrym wstępem do romantycznej kolacji. U nas było romantycznie od rana, co prawda trochę w biegu, ale atmosfera zachowana. Oprócz Walentynek świętujemy dziś czwartą rocznicę naszych zaręczyn :).Pomysł na romantyczne śniadanie podpatrzyłam w internecie (nie podaję źródła, bo było to kątem oka obejrzane zdjęcie) i zmodyfikowałam wg własnego gustu.

Składniki na jedną porcję:- 1
parówka dobrej jakości,- 1
jajko,-
masło do smażenia,-
przyprawy:
sól,
pieprz,
papryka ostra,- dodatkowo: mała wykałaczka.
Parówki należy przekroić wzdłuż na pół, lecz nie do końca. Zostawiamy końcówkę nienaruszoną. Przecięte połówki formujemy tak, by utworzyły serduszko, spinamy wykałaczką. Podsmażamy na rozgrzanym
maśle z obu stron.

W tym czasie szybko przygotowujemy
jajko: wbijamy do miseczki, przyprawiamy do smaku, energicznie mieszamy trzepaczką. Gdy
parówka będzie złota z obu stron, do środka wlewamy
jajko. To, co wyleje się poza
serce wkładamy do środka (gdy
jajko się zetnie). Po chwili obracamy na drugą stronę, bardzo ostrożnie. Podajemy z
pieczywem, ewentualnie z
ketchupem. Smacznego świętowania! :)
