Wykonanie
Upał niemiłosierny - byłam nad Wisłą i zastałam spękaną niby pustynię plażę, powiększoną o jakieś 2/3 w stosunku do stanu normalności. Dobrze, że znalazłam zacienione miejsce na odpoczynek, bo nie wiem jakbym wróciła. Mimo spiekoty udało się jednak miło spędzić dzień i zakończyć go tym oto nie wymagającym gotowania i nadmiaru pracy koktajlem :-)1 dojrzały
banan2 łyżki
śmietany jogurtowej1 garść
jeżyn2 listki
mięty + listek do przybraniaDo blendera wlewamy dwie łyżki
śmietany jogurtowej. Dodajemy umyte i osuszone
jeżyny i razem miksujemy.
Banana obieramy i kroimy w plasterki - dorzucamy do blendera razem z dwoma listkami
mięty - miksujemy aż uzyskamy jednolita konsystencję koktajlu. Naczynie z koktajlem wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia. Podajemy przybrane liskiem
mięty.SMACZNEGO :-)