ßßß Cookit - przepis na Parówki w cieście francuskim z serem

Parówki w cieście francuskim z serem

nazwa

Wykonanie

Przekąski z ciasta francuskiego są idealne do podania np. na imprezę :). Robi się je prosto i szybko.
1 op.ciasta francuskiego
4-6 parówek (z jak najlepszym składem, min. 93% mięsa)
6 plastrów sera żółtego (ser można pominąć).
białko jaja
Ciasto francuskie delikatnie rozwiń.
Na ciasto - wzdłuż krótszego boku - połóż cienkie paski sera żółtego, a na nie 2 parówki (jedna pod drugą).
Zawiń parówki w ciasto i odetnij powstały rulon.
Posmaruj go rozmąconym białkiem (możesz dodatkowo posypać makiem), a następnie pokrój na 4 równe kawałki i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Włóż do rozgrzanego do 200'C piekarnika i piecz ok.15-20 min., do momentu, aż się ciasto zarumieni.
Źródło:http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2012/05/parowki-w-ciescie-francuskim.html