ßßß Cookit - przepis na Tosty z serem pleśniowym i oliwkami

Tosty z serem pleśniowym i oliwkami

nazwa

Wykonanie

Bardzo nie mam na nic czasu. Dlatego dziś przepis dla zapracowanych, zabieganych i ledwo ogarniających. Tosty z serem pleśniowym i oliwkami. Dobry sposób żeby zużyć ser na granicy daty przydatności. Albo żeby zjeść coś pysznego. Do tego okazało się, że nie jesteśmy skazani na supermarketowy chleb tostowy z kilometrową listą E i datą przydatności 3 dni po końcu świata. Kilka piekarni w Krakowie zdecydowało się piec własny chleb. Bardzo polecam, jest lepszy i w smaku i w składzie. A teraz błyskawiczna kolacja :)
Składniki na 1 porcję:
4 kromki chleba tostowego
pół krążka sera camembert
łyżka posiekanych czarnych oliwek
Ser pokroić w podłużne plastry, ułożyć na chlebie tostowym, posypać oliwkami i przykryć drugą kromka chleba. Kanapki zapiec w opiekaczu. Można podawać z sałatą po cesarsku.
Źródło:http://kuchniazwyrakiem.blogspot.com/2013/03/tosty-z-serem-plesniowym-i-oliwkami.html