Wykonanie
Bardzo nie mam na nic czasu. Dlatego dziś przepis dla zapracowanych, zabieganych i ledwo ogarniających. Tosty z
serem pleśniowym i
oliwkami. Dobry sposób żeby zużyć
ser na granicy daty przydatności. Albo żeby zjeść coś pysznego. Do tego okazało się, że nie jesteśmy skazani na supermarketowy
chleb tostowy z kilometrową listą E i datą przydatności 3 dni po końcu świata. Kilka piekarni w
Krakowie zdecydowało się piec własny
chleb. Bardzo polecam, jest lepszy i w smaku i w składzie. A teraz błyskawiczna kolacja :)Składniki na 1 porcję:4 kromki
chleba tostowegopół krążka
sera camembertłyżka posiekanych czarnych
oliwekSer pokroić w podłużne plastry, ułożyć na
chlebie tostowym, posypać
oliwkami i przykryć drugą kromka
chleba. Kanapki zapiec w opiekaczu. Można podawać z
sałatą po cesarsku.