Wykonanie
            Widziałem dzisiaj profesjonalną barmańską kruszarkę do 
lodu. Ręczną. Gigantyczną. Na pewno nie do naszej kuchni. A do tego 
drogą jak cholera ;pMuszę przyznać, że jednak kruszenie bez oprzyrządowania 
daje o wiele więcej radości. Wystarczy kostki 
lodu wrzucić do grubego worka i po kilku chwilach mamy efekt jak w najlepszym barze. A można się przy tym powyżywać tłuczkiem do 
mięsa ;)Ważna rada: kruszony 
lód topi się o wiele szybciej - należy zatem dać go więcej niż 
lodu w kostkach, inaczej topiący się 
lód rozrzedzi nam 
drinka.Caipiroska to wersja Caipinhy, w której Cachaçę zastąpiono swojską wódeczką. Akurat "pech" chciał, że czysta się skończyła i zastąpiliśmy ją naszym wielkim odkryciem - Wyborową Ginger.Moim zdaniem efekt eksperymentu w pełni udany :)Generalnie 
seria Wyborowej: Smaki Świata idealnie nadaje się do 
drinków, szczególnie shotów i shortów, więc spodziewajcie się, że często jeszcze pojawią się z tymi wynalazkami przepisy na naszym blogu.Składniki:40 ml 
wódki imbirowej1/8limonkiłyżeczka 
brązowego cukruW małej szklaneczce/kieliszku (nasza miała 80ml) rozgnieść 
limonkę z 
cukrem. Następnie dopełnić pokruszonym 
lodem, dodać 
wódkę i wymieszać. Całość podawać z krótką słomką.