ßßß
Składniki:- 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego,- gotowe suche wafle.Sposób wykonania:Zamkniętą puszkę mleka zalewamy całkowicie wodą i wstawiamy na ogień. Od zagotowania, trzymamy ją na bardzo małym ogniu przez 3 godziny. Co jakiś czas należy dolewać wodę, by puszka była cały czas przykryta. Po tym czasie wyjmujemy ją z wody i odstawiamy do wystygnięcia. Zimną już masę możemy otworzyć i wykorzystać do wafli, naleśników, dowolnej masy krówkowej lub po prostu wyjadać z puszki :).Masą krówkową wysmarowałam kupione suche wafle i połączyłam je ze sobą. Warstw może być dowolna liczba, byle dało się je zjeść. Ja połączyłam tylko 2-3 wafle, gdyż moje dzieci idą na ilość. Wolałam, by zjadły 2-3 porcje, ale cienkie :)