Wykonanie
Czekoladki z
truskawkową galaretką... Przepis pochodzi z http://kotlet.tv/czekoladki-z-galaretka

Składniki :ok. 200 g
gorzkiej czekoladyłyżka
żelatynytruskawki ( około szklanki, mogą być mrożone) zmiksowanePrzygotowanie :Rozpuszczam
czekoladę - 100 g w kąpieli
wodnej.Za pomocą łyżeczki wypełniam wgłębienia w sylikonowej formie . Gdy wnętrze zagłębienia i ścianki są pokryte chowam do lodówki na około 20 minut.W tym czasie rozpuszczam
żelatynę w 1/4 szklanki wrzątku i po lekkim przestudzeniu dodaję do zmiksowanych
truskawek - mieszam .Wyjmuję formę i nakładam mus
truskawkowy do 3/4 wysokości.Chowam do lodówki na około godzinę, sprawdzam czy masa stężała.Rozpuszczam ponownie ok 100 g
czekolady.Na stężały mus wylewam
czekoladę, wygładzam,
czekolada musi dokładnie pokryć
galaretkę .Wkładam na około godzinę do lodówki ( u mnie na około 2-3 godziny).I gotowe :)

