ßßß
Składniki :ok. 200 g gorzkiej czekoladyłyżka żelatynytruskawki ( około szklanki, mogą być mrożone) zmiksowanePrzygotowanie :Rozpuszczam czekoladę - 100 g w kąpieli wodnej.Za pomocą łyżeczki wypełniam wgłębienia w sylikonowej formie . Gdy wnętrze zagłębienia i ścianki są pokryte chowam do lodówki na około 20 minut.W tym czasie rozpuszczam żelatynę w 1/4 szklanki wrzątku i po lekkim przestudzeniu dodaję do zmiksowanych truskawek - mieszam .Wyjmuję formę i nakładam mus truskawkowy do 3/4 wysokości.Chowam do lodówki na około godzinę, sprawdzam czy masa stężała.Rozpuszczam ponownie ok 100 g czekolady.Na stężały mus wylewam czekoladę, wygładzam, czekolada musi dokładnie pokryć galaretkę .Wkładam na około godzinę do lodówki ( u mnie na około 2-3 godziny).I gotowe :)
