Wykonanie

pozwolę sobie nazwać ten sernik najlepszym!!! tak chórem orzekła moja rodzina. zniknął w kilka minut. zostały tylko malusie okruszki :)szybki , łatwy, pyszny, wilgotny, delikatny jednym słowem najlepszy :)składniki (forma 23 cm ) :50 dag
twarogu mielonego w wiaderku ( ja miałam presidenta)1 szklanka
cukru5
jajek1
budyń śmietankowy1/3 kostki
masła1/2 puszki
brzoskwińszczypta
solibiałka ubić ze szczyptą
soli na sztywno.
cukier utrzeć z
żółtkami na białą masę, dodać stopione lekko ciepłe
masło i
budyń i ucierać jeszcze chwilę do połączenie składników, następnie delikatnie wymieszać z pianą.
brzoskwinie odsączyć , pokroić w kostkę, wmieszać w masę sernikową. przełożyć do formy, piec ok 45-50 minut w temp 150 stopni, aż wierzch się lekko przyrumieni a środek się zsiądzie. zostawić w piekarniku do całkowitego wystudzenia.smacznego