Wykonanie
Strasznie się ucieszyłam na wiadomość, że w listopadzie dobędzie się kolejny Restaurant Day . Kolejny w Polsce, choć dla mnie tak naprawdę pierwszy. Po raz pierwszy, również, zupełnie obcy mi ludzie będą kosztować moich dań:) Ekscytacja jet ogromna:)O co chodzi?RD to akcja, w której każdy może otworzyć jednodniową restaurację. Najważniejsza jest chęć gotowania i pieczenia!:) Nie potrzebny jest lokal, kelnerzy, a kucharzem może być KAŻDY:) Jedynym ograniczeniem jest wyobraźnia.Latem większość restauracji działa na wolnym powietrzu, bo wystarczy koc lub europaleta i aranżacja jest gotowa, a całość tworzy fajny klimacior. Zimą jest zdecydowanie trudniej albo po prostu inaczej. Ciepłe lokum brzmi bardzo rozsądnie.Co jest więc najważniejsze?Ludzie, dobra zabawa, świetna atmosfera i jedzeniem przygotowanym z ogromną pasją!Na mój pierwszy RD przygotowałam menu składające się z samych słodkich wypieków, ponieważ wydawało mi się to przeuroczym wkroczeniem w restauracyjną zabawę. Poza tym, będzie mi dużo łatwiej czuwać nad organizacją, nie martwiąc się gotowaniem potraw na miejscu. W przyszłości na pewno
będę sobie podnosić poprzeczkę, ale na początek, nie chciałam komplikacji.Wszystkich spragnionych słodkości SERDECZNIE ZAPRASZAM naktóry odbędzie się 17 LISTOPADA 2012 w
KONINIE.START o 14:00 .Dlaczego Konin?
Konin to moje miasto rodzinne i o wiele łatwiej było mi zorganizować lokal i transport:)MENU :TARTA CYTRYNOWA Z
BEZĄCIASTO
JOGURTOWE Z KAWAŁKAMI
CZEKOLADY I
BANANAMI W
LIKIERZECIASTO Z
CUKINIIMUFFINYCUPCAKE'I
CIASTKA OWSIANE
KAWAChłopaki z Pizerii Johni
Beconi ugoszczą mnie u siebie w lokalu na ul. Spółdzielców 71A, 62-590
Konin. Z racji tego, że pizza będzie się w tym dniu kręcić, lepiej odpuście sobie obiad :D Zapachy będą nieziemskie:)DO ZOBACZENIA!:)