Wykonanie
            Buraki uwielbiam chyba od zawsze, w 
sałatce na zimno z 
cebulą, ale chyba jeszcze bardziej zasmażane...mhhhh... Ale pokochałam je jeszcze bardziej, gdy dowiedziałam się, jakie to warzywo ma moc. Można by długo wymieniać, ale do najważniejszych właściwości 
buraka należy zwiększanie wydolności i wytrzymałości organizmu (także w trakcie ćwiczeń fizycznych), sprzyja leczeniu otyłości, zaparć, chorób nerek, wątroby. Jest naprawdę rewelacyjny przy wzmacnianiu odporności organizmu. W zeszłym roku za radą koleżanki piłam sok ze świeżych 
buraków i 
jabłek, z dodatkiem 
imbiru i gdy wszyscy naokoło byli przeziębieni, mi nic nie dolegało.
Syrop z 
buraka jest świetny na męczący kaszel, chrypę, przy zapaleniu krtani. Działa wykrztuśnie. Pomaga oczyszczać 
drogi oddechowe. Naturalny sposób, który działa rewelacyjnie.

Skład:- 
burak ćwikłowy- 5 łyżek 
cukruPrzygotowanie:Przygotowanie soku z 
buraka jest banalnie proste. Odkrajamy jego czubek, a następnie wydrążamy otwór. Do środka wsypujemy 
cukier. 
Buraka stawiamy bezpośrednio na kuchennym palniku, na bardzo małym ogniu i tak "podgotowujemy" przez około 30 minut. Po tym czasie sok jest od razu gotowy do spożycia.
