Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Babka orzechowa z
białekMini pizza na średnim cieście ... »Odkryłam super fajne " urządzenie " czyli
szynkowar . Odkryłam , że dzięki niemu
będę mogła robić domowe szyneczki bez konserwantów , takie jakie chcę i lubię.Model którego użyłam to :Prasowanka (
szynkowar) „Singiel” o pojemności 900 g
Szynkowar jest bardzo sprytnym urządzeniem , dzięki któremu doprawimy nasze smakołyki jak chcemy i będą miały mniej kalorii niż kupne .Mój
szynkowar jest najmniejszym modelem i
mieści w sobie 830 g
mięsa . Dla dwóch osób i dziecka jest w sam raz . Taka produkt zjemy w dwa dni apotem możemy zrobić sobie następny świeży .
Szynkowar wykonany jest ze stali nierdzewnej dopuszczony do kontaktu z żywnością.Mój komplet zawierał:
Szynkowar Singiel o pojemności 900 g wraz z termometrem,
przyprawami i mieszanką peklującą.Moja pierwsza propozycja to mozaika drobiowa:500 g
piersi z kurczaka350 g
mięska z
udek z kurczakapeklosmaczek K 1 łyżeczkaszeherezada S 1 łyżeczka
Suszone pomidory z
czosnkiem i
bazylia 2 łyżeczkiWykonanie :- do miseczki wkładamy pierś, ja miałam podwójną .-
udka z kurczaka należy porcjować w małe kawałki i włożyć do miseczki z piersią.- dodajemy
przyprawy i mieszamy zostawiamy pod przykryciem w lodówce na cała noc.- rano wkładamy do pierś do woreczka , a na wierzch kawałki
mięsa z udek.- teraz wkładamy z woreczkiem do
szynkowara , dociskamy porządnie praską.- dobrze i równo zakładamy klamrę dociskową .-wstawiamy
szynkowar do garnka z wrzącą
wodą (
woda musi sięgać do 1 cm poniżej brzegów praski)-gotujemy pod przykryciem-gotujemy w temperaturze 90 stopni 70 minut-po odpowiednim czasie gotowania- wyjmujemy
szynkowar z garnka, ale nie otwieramy go, zostawiamy w chłodnym miejscu do wystygnięcia i wstawiamy do lodówki.- na drugi dzień wyjęłam z woreczkiem moją szyneczkę i pokroiłam w plastry .Piękna mozaika wyszła i w dodatku bardzo smaczna .




sobota, 17 stycznia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter