Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Pyszne
rogale drożdżowe z ...Biała zupa z warzywami »Przywiozłam karton
gruszek z działki około 20 kg Od rana obieranie upychanie i gotowanie ale opłacało sie teraz mam kompoty na zimę z
gruszek4 kg
gruszek ( mogą być miękkie i twarde)2 łyżki na słoik
cukruwodagoździki ( po 2-3 na słoik)
Gruszki umyłam obrałam ze skórki i wycięłam środki pokroiłam w ćwiartki. Słoiki wyparzyłam .Do każdego słoika wsypałam
goździki i 2 łyżki
cukru wlałam po 100 mili
wody i rozmieszałam
cukier . Zalałam do pełna zimna
wodą. Do garnka na spód włożyłam ściereczkę i na niej ustawiałam słoiki w letniej wodzie. Gotowałam 25 minut od zagotowania po wyjęciu stawiałam do góry dnem .


poniedziałek, 03 września 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter