ßßß
Post ten jest w sumie chyba bardziej dla mnie. Bardzo lubię buraczki zasmażane. Zwłaszcza do mielonych kotlecików. Pomimo, iż przepis na nie jest bajecznie prosty, prawie zawsze dzwonię do Mojej Mamusi i upewniam się, że tak należy je zrobić ;) Dlatego dziś dla wszystkich i dla mnie też to prościutkie danie, które robi się pięć minut, jeśli ma się już gotowane buraczki z barszczu. Smaki dzieciństwa - tak na początek :) w ramach Kuchni Retro :)SKŁADNIKI:gotowane buraczki - mogą być z barszczumasełko -w zależności od ilości buraczków około 1-2 łyżkipieprzsólBuraczki zcieramy na tarce na miałko (na tej części do ścierania ziemniaków na placki ziemniaczane). Masło rozpuszczamy, wrzucamy buraczki, smażymy mieszając. Solimy i pieprzymy do smaku. Gdy buraczki wchłoną masełko, wyłączamy. Podajemy na ciepło. I ....już :) Smaczności !